onsdag 29. mars 2017

Live redder verden, litt..

Vi i klassen min har har sett på en serie fra NRK som heter Live redder verden, litt.
Det handler om en dame som heter Live Nelvik som skal oppsøke de grønneste folka, og leve så bærekraftig som mulig. I starten av serien tok hun en klima test for å se hvor mange tonn co2 hun slipper ut i året. Resultatet hennes var på 19,5 tonn i starten av episode 1 noe som ikke er miljøvennlig ideheltatt, og målet hennes var å senke det så mye som bare mulig, men da måtte det gjøres en god del forandringer først, som f.eks. slutte å kjøre bil til steder der du kan sykle, ikke shoppe mye, kildesortere, og bruke gjenbruk.
Resultatet hennes til slutt var på 8,5 tonn co2, noe som viser at hun har jobbet seg veldig ned.

Jeg likte serien veldig godt, for det første så var det underholdende,
Live har humor, en morsom mann, og ikke minst et stort glis, som får meg til å føle at jeg virkelig følger med. For det andre så gjør hun gjør ikke kjedelige ting. De oppgavene hun gjør i serien er morsomme som kanskje kan få folk til å bli interessert i gjøre de samme tingene, som f.eks. bytte-dag, der du kan gi fra deg klær og ta gratis. Hun senket kjøtt spisingen og prøvde å spise insekter, noe som kan funke for noen, men andre ikke. Det viser også at serien kommer med valgmuligheter som kanskje ikke funker for alle, men kan funke supert for andre. Det er også en grunn til at jeg likte serien veldig godt

Serien fikk meg ikke til å forandre noen vaner men det har fått meg til å tenke, jeg tenkte veldig på det med shopping og gjenbruk som et alternativ som kan funke for meg.
Men jeg håper at det har fått andre til å skifte dårlige vaner.

Jeg tror at serien ble sendt fordi at folk skal tenke litt mer på miljøet vårt, tenke på at vi forurenser kloden vår, og ødelegger for de neste.

3 kommentarer:

  1. Så bra at serien har fått deg til å tenke. Kanskje tenkingen til slutt vil resultere i at du endrer vaner? :)

    SvarSlett
  2. Dette var et fint fint blogg innlegg ;-)

    SvarSlett