onsdag 22. mars 2017

Plukke søppel uke 12 - Joakim


I dag har vi plukket søppel på skolen. Vi gikk sammen to og to, og puttet søppelet i en plastpose vi fikk. Vi fikk også plasthansker.

Vi har gått rundt skolen, litt utenfor skolen og til og med under skolen. Det var overraskende mye søppel, og under skolen var det mest.

Det ble cirka 8 fulle søppelposer med søppel. Etter vi var ferdig med å plukke, la vi alt søppelet i en bunke. Så sorterte alle sammen søppelet. Vi hadde 9 forskjellige kasser hvor vi la søppelet. En til matrester, en til glass, en til metall, to til papp og papir, en til hardplast, en til restavfall, to til myk plast og en til farlig avfall.

Det vi fant ut var at det var cirka 50% plast. Plast er noe som man ikke vet blir brutt ned i naturen. Det er nok det verste som blir forsøplet ute, men allikevel er det så mye av det. Det var også mye papp og papir. Matrester er det jo greit å kaste i naturen, fordi dyr spiser det, men maten var pakka inn i en plastpose så da får jo ikke dyr spist det.

Det var også mye metall og glass. Av farlig avfall var det bare to lightere og en ispose. Det var overraskende lite restavfall.

Til slutt kjørte Oddvar (læreren) alt sammen opp i en hestehenger til gjennvinningsstasjonen på Skoppum.

I dag har vært en opplevelse.


2 kommentarer:

  1. godt innlegg Joakim, dette var bra.

    SvarSlett
  2. Fint at det har vært en opplevelse. En god en håper jeg.

    SvarSlett