onsdag 22. mars 2017

Søppel hjemme hos meg, bærekraftig utvikling og strømbruk - Joakim


Bærekraftig utvikling er begrepet på at vi må gjøre naturen bedre og ikke forurense for de neste generasjonene. Dette er veldig viktig, for hvis ikke vil hele jorda bli et dårlig sted.

Hjemme sorterer vi søppel i fem forskjellige kategorier. Restavfall, matavfall, glass og metall, papp og papir og plast. Hjemme hos meg er vi ganske flinke til å sortere søppel. Batterier og andre elektriske materialer tar vi med til EE-avfalls dunker. 

Noe vi gjør som vi burde slutte med er å kaste mat. Jeg sier ikke at vi kaster mye, men vi kaster litt. Et eksempel på det er at pappa kastet et glass med peanøttsmør som hadde gått ut november 2016. Det var bare "Best før", ikke "siste forbruksdag". 

Vi kaster ofte middagsrester også, noe jeg synes vi ikke burde. Da burde vi heller fryse ting ned, eller ta vare på det i kjøleskapet.

Angående vårt strømbruk så har vi brukt 2075 kWh (kilowatt) i Januar 2017 og 595 kWh i Juli 2016. Personlig sier det ingenting, fordi jeg skjønner ikke hvor mye det er, men jeg ser at vi bruker mye mer strøm på vinteren enn sommeren. Det tenker jeg er på grunn av varmeovner og varmekabler som vi bruker på vinteren.

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg. Synes du reflekterer fint rundt mange forskjellige tema. Hvordan fant du ut av strømforbruket deres? Er nok sikkert helt riktig at dere bruker mer strøm om vinteren pga. varmeovner. Tror du det kan være andre grunner til det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Fant det ut på skagerak.no. Det også være at man griller på sommeren, og ikke på vinteren.

      Slett