onsdag 29. mars 2017

Live redder verden, litt - Joakim


I klassen har vi sett på serien "Live redder verden, litt". Den handler om en dame som heter Live Nelvik, og hun vil gjøre ting som hjelper miljøet f.eks slutte å kjøre bil, shoppe mindre, dusje kortere osv. Da hun startet med dette lå Co2-utslippet hennes på 19 tonn. Dette er veldig mye, og hun vil få det så lavt som mulig. Serien er 5 episoder på cirka 35 minutter.

Jeg likte denne serien fordi det den handlet om er et veldig viktig tema. Den var ikke kjedelig selv om den handlet om seriøse ting, noe jeg synes var bra. De puttet morsomme ting inni serien f.eks når de prater med mannen hennes, Tore Sagen. Jeg likte at hun gjorde forskjellige spennende ting. Hun jakter på rådyr, lager sang med Anders Nilsen, holdt tale for Statoil, lette etter mat i søppelcontainere og spiser larver og biller. Jeg likte serien veldig mye.

Serien fikk meg ikke til å endre noen vaner, men jeg tenkte jo mye på det. Jeg er mer nøye på å sortere søppel, men jeg gjør ikke sånne ting som å be om ingen emballasje, lete etter mat i søppel og slike ting. Det er jeg for lat til.

Jeg tror serien ble sendt for å få fram at man må gjøre noe for miljøet. De lagde dette slik at unge mennesker kunne se at man faktisk må gjøre noe. For eksempel, og kjøre sammen er noe alle burde gjøre, fordi det verken krever noe eller koster noe ekstra. Og det hjelper miljøet veldig.Bilderesultat for live redder verden litt


3 kommentarer:

  1. Hvis du har blitt litt mer nøye på å sortere søppel, så har du jo forandret på noe, og det er jo bra! Kanskje du "orker" å gjøre mer etter hvert? ;) Men å lete i søppelkasser etter mat, det kommer nok ikke jeg til å gjøre heller :D

    SvarSlett
  2. Godt innlegg, bra skrevet.

    SvarSlett