mandag 27. mars 2017

Hva er lykke? - Joakim


Hva er nødvendig for å leve et godt liv? Det er det mange som lurer på. Trenger man penger og rikdom, berømmelse eller trenger man andre ting? 


Mange mennesker har lyst til å være lykkelige, og leve et godt liv. Men hva er egentlig lykke? På wikipedia står det:

Lykke er en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er brukt innen filosofi, religion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet varierer. Ordet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebne.

Det er også mange som tror at for å være lykkelig må man ha masse penger og berømmelse. Men mange mener også at man kan leve helt vanlig. Bo i et hus sammen med en kone og noen barn. Ha en jobb og tjene helt vanlig med penger. 


Noen forskere sier at når man vinner masse penger i lotto blir man veldig lykkelig akkurat i starten, men at man ikke er lykkeligere enn andre mennesker generelt sett. 


Personlig synes jeg at man burde bare leve livet sitt, og ikke lete etter lykke. Man finner ikke lykke, man skaper den selv. Jeg tror ikke kjendiser er mer lykkeligere enn vanlig mennesker. For å leve et godt liv, så må du se godt på livet. Ikke lete etter gleder, for da blir man sjeldent lykkelig

1 kommentar: